Bemutatkozás
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót!

Takács Eszter vagyok, az Eszter-Házi Drótos kennel tulajdonosa.
Vas megyében, Szombathelyen születtem, és városi gyerekhez képest viszonylag korán, 9 évesen kezdtem el kutyázni. Vidéki kutyaiskola, őrző-védő fajták, de valahogy egyiket sem éreztem a "magaménak".
14 évesen került hozzám életem első drótszőrű magyar vizslája, Diana Ficsúr "Dennis". Dennis segítségével sikerült megismernem a fajtát, sok barátra, ismerettségre tettem szert. Dennis én elválaszthatatlanok voltunk, tulajdonképpen az egyetem ugrott miatta, de cseppet sem bánom. Egész más életem lett miatta, ahol úgy érzem, megtaláltam a helyem.
2001 óta már életformámmá vált a vizslázás, a vadászkutyázás.
2007-ben került hozzám kennelalapító szukám, életem vizslája, Csővárberki Tücsi. Tücsi kivételes kutya volt, a legtöbb dologra ő tanított meg (a tenyésztőjén, Noveczki Katin kívül :) ). Igazán szerencsés vagyok, és örökké hálás, hogy Ő az én kutyám lehetett.

Nálam a kutyák társak, kölcsönös tisztelet és barátság van köztünk, igyekszem nekik mindent megadni, ami a fizikai és szellemi fejlődésükhöz szükséges, cserébe persze ők is megtesznek (majdnem:) ) mindent, amit kérek tőlük.
Számomra Tücsi testesíti meg az ideális (sajnos nem mindennapi) temperamentumú, anatómiájú, ízig-vérig vadászkutyát, akiben benne van az a fajta tűz és elképesztő munkavágy, amit rendkívül fontosnak tartok, amivel tovább akarok dolgozni, és tenyészcélként tűztem ki magunk elé.
A továbbiakban Tücsi utódaival, valamint további Csővárberki kutyákkal, leszármazottakkal dolgozom tovább.
Rendszeresen veszünk részt több közeli és távolabbi vadásztársaság apróvad vadászatain is, igyekszünk eredményesebbé tenni vadászataikat, és persze nem utolsó sorban saját és kutyáim szórakozása is mindez.
A vizslázás életforma, és ahogy nagyon sokmindent, ezt is szívvel és "ésszel" kell csinálni, én igyekszem mind a két feltételnek lehetőségeimhez és képességeimhez képest megfelelni, hiszem azt, hogy eredményeket nem csak mennyiséggel lehet elérni. Hiszem azt, hogy folytatnunk kell az elődeink által megkezdett munkát, tiszteletben tartva az elképzeléseket, a célt, taposni tovább azt a bizonyos rögös utat.